Förlängda returer under jul - beställ innan den 15e december och du får returnera t.o.m den 30e januari

Just nu kan ledtiderna vara något längre än vanligt.

Vi erbjuder fri frakt och fri hemleverans vid köp över 500 kr 

Alltid fria returer 

Vår integritetspolicy

Senast uppdaterad:  1 juni 2022

Vi strävar efter att hantera dina personuppgifter på ett sätt som är rättvist, öppet och värdigt ditt förtroende.

Vi på Haglöfs jobbar hårt för att vara ett ansvarsfullt varumärke för friluftsprodukter, och det gäller mer än bara produkterna vi tillverkar. Vi ser även till att vi agerar på ett ansvarsfullt sätt gentemot kunder – och det innefattar att vidta rimliga åtgärder för att skydda dina uppgifter och förhindra att de missbrukas. 

Vi uppmuntrar dig att läsa vår integritetspolicy noggrant, och om du har några frågor hjälper vi dig gärna. För enkel navigering och för att hitta specifik information du är intresserad av kan du använda den länkade innehållsförteckningen.

Innehåll

 

  1. Vem hanterar dina personuppgifter?

Beroende på var du bor och vilka av våra tjänster du använder – eller var och hur du köper våra produkter – är Haglöfs AB eller våra lokala dotterbolag personuppgiftsansvarig för personuppgifterna vi samlar in. En översikt över alla dessa Haglöfs-företag samt deras representanter finns här. I hela denna policy hänvisar vi till dem alla som ”Haglöfs” eller ”vi” eller ”vår”.

Vi vill också informera om att Haglöfs AB är ett helägt dotterbolag till vårt japanska moderbolag, Asics Corporation. I begränsade fall kan personuppgifter som samlas in av Haglöfs inom ramen för denna policy behandlas i centrala databaser som hanteras av ASICS-företag för vår räkning. Om så är fallet kommer sådana personuppgifter att göras tillgängliga för Asics Corporation eller dess dotterbolag i enlighet med denna policy, vilket innebär att Haglöfs förblir ensam personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter.

 

  1. Varför har vi en integritetspolicy?

Vi har skrivit denna integritetspolicy (”policy”) i syfte att hjälpa dig förstå vilka typer av personuppgifter vi samlar in, hur vi samlar in dem och hur vi använder dem, samt för att informera dig om de rättigheter och valmöjligheter du har gällande dessa uppgifter.

Denna policy gäller för alla dina personuppgifter som vi samlar in, använder, lämnar ut eller på annat sätt behandlar. Detta sker oftast när du besöker eller använder våra webbplatser, skapar en profil hos oss, när du (eller den verksamhet du representerar) köper våra produkter antingen i fysiska Haglöfs-butiker eller online såväl som när du deltar i evenemang, Haglöfs kampanjer eller tävlingar eller interagerar med oss via sociala medier eller på annat sätt online eller offline.

För denna policy hänvisar vi kollektivt till de förutnämnda aktiviteterna som ”tjänsterna”. När vi hänvisar till ”personuppgifter” i denna policy menar vi information som relaterar till, beskriver eller rimligen är förknippad med eller kopplad till dig, eller med hjälp av vilken vi på annat sätt kan identifiera dig.

 

  1. Vilken typ av uppgifter samlar vi in?

Här beskriver vi vilka typer av personuppgifter vi kan samla in från dig. Datainsamling kan ske när du köper våra produkter, besöker våra webbplatser, använder våra tjänster eller på annat sätt interagerar med oss. Beroende på omständigheterna, till exempel hur du använder våra tjänster, kan dessa uppgifter innefatta det nedanstående. 

Observera! I hela denna policy hänvisar vi kollektivt till alla olika typer av information som listas nedan som ”personuppgifter”.

 

Allmänna uppgifter som vi samlar in

  1. Dina (personliga eller jobbrelaterade) kontaktuppgifter

Detta innefattar ditt namn och antingen dina personliga eller jobbrelaterade kontaktuppgifter, såsom ditt telefonnummer och din e-postadress.

  1. Information om dina köp i våra butiker och online

Om du använder våra tjänster för att köpa en produkt eller handla i våra butiker kan vi samla in uppgifter såsom belopp och datum för ditt köp, produkten du köper eller tjänsten du använder, dina kläd- och skostorlekar, plats för Haglöfs-butiken du handlade i, din plats samt webbplatsen på vilken du gjorde ditt köp. När du betalar för din produkt eller andra tjänster behandlar vi din betalningsinformation, såsom använd betalningsmetod, betalningsstatus, eventuell rabatt, presentkorts- eller kupongkod som används och dina fakturauppgifter. När du gör en beställning hos oss kan vi även behandla ditt beställningsnummer (spårningsnummer), leveranssätt, leverans- och faktureringsadress och i förekommande fall information om returer. 

  1. Dina kontouppgifter

Detta innefattar all information relaterad till ditt Haglöfs-konto, såsom ditt kontonummer, ditt lösenord, ditt födelsedatum, ditt kön eller din könsidentitet, språkinställningar, landet du bor i och annan information som du kan dela med oss när du registrerar ett konto hos Haglöfs.

  1. Information om din användning av våra onlinetjänster

Detta kan innefatta uppgifter om sidorna du besöker på våra webbplatser, de produkter och tjänster du gillar, din önskelista och innehållet i din övergivna varukorg.

  1. Dina intressen och aktiviteter utomhus, friluftsrelaterade äventyr, tävlingar och andra evenemang

Detta kan till exempel vara information om evenemang som vi anordnar eller sponsrar, inklusive att du visar intresse för eller anmäler dig till dem (inklusive datum och plats för evenemanget och eventuella resultat, om det är relevant), såväl som information om hur du föredrar att njuta av naturen.

  1. Dina idrottsliga förmågor

Information du lämnar till oss när vi sponsrar dig eller när du ansöker om sponsring eller deltar i evenemang eller kampanjer, inklusive dina intressen, färdigheter, kvalifikationer eller prestationer.

  1. Dina uppgifter i samband med tävlingar och utlottningar

Uppgifterna vi samlar in om du deltar i en tävling, kampanj eller utlottning.

  1. Dina recensioner och ditt innehåll

De åsikter, erfarenheter, preferenser, intressen och produkt- eller evenemangsrecensioner som du publicerar på våra webbplatser eller tjänster eller delar med oss online eller på annat sätt, inklusive dina erfarenheter och tips angående utrustning och evenemang.

  1. Dina bilder

Vi har övervakningskameror i våra butiker som filmar dig när du kommer och besöker oss. Vi kan också filma eller ta bilder under Haglöfs (sponsrade) evenemang eller under vissa andra specifika interaktioner.

  1. Dina kommunikationsdata

Din förfrågningar, eventuella klagomål och andra uppgifter som vi tar emot när vi kommunicerar med dig via e-post, online, telefon, sociala medier eller på andra liknande sätt. Vi kan, med förbehåll för och i enlighet med lokal lag, registrera och behålla en kopia av sådan kommunikation.

  1. Särskilda kategorier av personuppgifter

Vi behandlar vanligtvis inga särskilda eller känsliga personuppgifter, möjligen förutom information som du (frivilligt) ger oss, såsom allergier eller specialkost i samband med att vi anordnar våra evenemang.

 

Uppgifter som samlas in automatiskt

Varje gång du besöker vår webbplats registrerar våra tjänster och applikationer automatiskt data och information från besöksdatorns datorsystem. I enlighet med lokala lagkrav, och förutsatt att du gett ditt samtycke, i förekommande fall, kan vi även samla in dina elektroniska identifieringsdata (insamlade med hjälp av kakor eller liknande teknik), inklusive uppgifter om hur du får tillgång till, använder och interagerar med våra onlinetjänster. Detta kan innefatta information som din IP-adress, MAC-adress, mobilenhetsidentifierare (IDFA eller GAID), kak-id, kakinnehåll, surf- och klickbeteende och andra aktiviteter, köpinformation, domännamn, webbadressen du besökte senaste, datum och tider för åtkomst, information om och inställningar för maskin- och programvara, information om enheten du använder (t.ex. enhets-id, enhetstyp) och ungefärlig plats. Vår cookiepolicy innehåller mer information och du kan klicka här för att hantera dina inställningar för cookies. Vi kan också använda pixlar i HTML-mejl för att förstå hur effektiv vår e-postkommunikation är.

 

Information för personer med svenskt ID-kort

Föra att göra utcheckningsprocessen i fysiska butiker och/eller registreringsprocessen för Haglöfs-konton i våra svenska butiker så smidig som möjligt ger vi personer med svenskt ID möjligheten att scanna sina ID-kort eller körkort när de genomför köp och/eller registrerar ett Haglöfs-konto. Detta gör det möjligt för Haglöfs att direkt ta emot relevanta kontoregistreringsuppgifter enligt beskrivningen under ”Allmänna uppgifter vi samlar in" ("dina kontouppgifter"), inklusive ditt personnummer.

Ett personnummer betraktas som personuppgifter som kräver ett förstärkt skydd enligt lokal lag. Vi kan bara samla in denna information om du frivilligt delar den med oss för de syften som anges i denna integritetspolicy. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke.

 

Vår policy om barns personuppgifter

Våra onlinetjänster är inte riktade till barn under 16 år. Om du misstänker att vi har samlat in information om ett barn under 16 år utan laglig grund ska du kontakta oss så att vi kan vidta lämpliga åtgärder för att radera sådana uppgifter.

 

  1. Vad använder vi dina uppgifter till?

När vi har samlat in dina personuppgifter använder och behandlar vi dem för en mängd olika ändamål som vi beskriver här.  

  1. För att fullgöra vårt avtal med dig

Detta innebär vanligtvis att vi behandlar dina uppgifter för att hantera dina köp (både online och i våra butiker) och för att tillhandahålla dig eventuella Tjänster som du har begärt från oss. Detta kan innefatta hantering av dina förfrågningar eller administrering av ditt Haglöfs-konto, eller att vi använder dina kontaktuppgifter (privata såväl som jobbrelaterade), hanterar information om dina köp, ditt konto och annan elektronisk information som kan identifiera dig, information om de Tjänster du använt, information om dina fritidsaktiviteter, intressen och evenemang samt kommunikationsdata.

  1. 2. För att fullgöra en rättslig skyldighet

Alla personuppgifter som omfattas av det här avsnittet, ”Vilka typer av uppgifter samlar vi in?” kan användas för att upprätthålla lämplig affärsinformation, tillmötesgå lagenliga förfrågningar från rättsväsendet och myndigheter samt uppfylla gällande lagar och regler eller sådant som annars krävs enligt lag.

  1. För våra berättigade affärsmässiga intressen

När vi har ett berättigat intresse av att upprätthålla affärsrelationer och kommunicera med dig om Tjänster och produkter. I varje fall kontrollerar vi att dessa intressen inte övervägs av dina rättigheter innan vi använder någon av de personuppgifter som hänvisas till i avsnittet ”Vilka typer av uppgifter samlar vi in?”. För att precisera kan vi använda relevanta personuppgifter som anges i avsnittet ”Vilka typer av uppgifter samlar vi in?” enligt följande:

  • Marknadsförings- och kampanjinnehåll: Vi kan komma att använda dina personuppgifter för allmänt marknadsföringsmaterial och kampanjinnehåll samt för undersökningar om produkter och Tjänster som du har köpt eller använt. Vi kan även komma att använda dina personuppgifter för att påminna dig om din varor som du har lämnat kvar i din varukorg. I enlighet med tillämplig lag kan vi göra det via e-post eller andra elektroniska medel. Du kan när som helst avanmäla dig från sådan marknadsföring genom att följa anvisningarna i kommunikationen du får av oss. Du kan också kontrollera dina inställningar för marknadsföring genom att kontakta oss på……[email protected]
  • Förbättra våra produkter och Tjänster: Vi strävar ständigt efter att förbättra våra produkter och Tjänster och att förstå våra kunder bättre, både varje kund individuellt och som ett kundkollektiv. Detta kan vi kan göra genom att kombinera de uppgifter vi har fått från de olika Tjänsterna som (i förekommande fall) har samlat in dina personuppgifter. Detta innebär också att vi kan komma att analysera din användning av våra produkter och Tjänster och använda denna information för att förbättra våra produkter och Tjänster, och för att ge dig en bättre användarupplevelse. Med andra ord kan vi till exempel analysera vilka Haglöfs-webbplatser du besöker, vilka produkter och Tjänster du gillar och använder, och information om hur du använder dem, vilket gör det möjligt för oss att skapa personliga profiler och bedöma vad som kan vara intressant för dig, och för att anpassa rekommendationer när du köper våra produkter eller använder våra Tjänster (t.ex. baserat på dina tidigare köp och din användning av våra tjänster)). Genom att skapa sådana personliga profiler av våra kunder kan vi också skicka relevant och personligt anpassat marknadsföringsmaterial till dig som relaterar till din användning av våra produkter och Tjänster – självklart bara om du har valt att ta emot sådant material.
  • Reklam: Vi kan behandla dina uppgifter för att marknadsföra våra produkter och Tjänster och för att göra det möjligt för oss att tillhandahålla, anpassa, mäta och förbättra vår digitala reklam. Vi kan till exempel göra det för att visa dig förslag och riktade annonser (inklusive på webbplatser från tredje part eller sociala medier) baserat på hur du interagerar med oss, eller för att skapa specifika målgrupper. För att göra detta kan vi komma att dela begränsade personuppgifter (såsom elektroniska identifieringsdata, kontaktuppgifter, land och konverteringsstatus) med våra annonspartner, inklusive sociala medieplattformar som Facebook, Instagram och Google. I sådana fall får dessa reklampartner inte använda dessa uppgifter för sina egna syften.
  • Individanpassa innehåll: Vi vill ge dig erbjudanden och tillhandahålla tjänster som är mer intressanta, mer relevanta och bättre anpassade till dina behov.
  • Analys och statistik: Vi kan använda dina uppgifter för att generera aggregeradstatistik och analyser om användare av våra produkter och Tjänster samt besökare i butik.
  • Undersökningar och feedback: Vi kan använda dina uppgifter för att samla in feedback om våra produkter och tjänster och för att utveckla och förbättra kvaliteten på våra produkter och Tjänster (till exempel genom kundnöjdhetsundersökningar eller forskning).
  • Säkerhet: Vi kan använda dina uppgifter för säkerhetsrelaterade ändamål och för att förhindra och upptäcka bedrägerier; för systemsäkerhetsändamål (förhindra dataintrång, fusk, spam etc.); förhindra, upptäcka och utreda bedrägeri, missbruk, trakasserier eller andra typer av olagliga aktiviteter och vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som involverar potentiella hot mot säkerheten eller juridiska rättigheter för någon person eller tredje part, eller kränkningar av denna policy och våra tillämpliga avtal och användarvillkor.
  • Affärsverksamhet: Vi kan använda dina uppgifter för att underlätta vår affärsverksamhet och för att hantera företagets policyer och rutiner, och för att göra det möjligt för oss att slå samman, sälja, förvärva eller överlåta tillgångar (inklusive eventuella förhandlingar relaterade till dessa områden).

  • Andra syften: Vi kan använda dina uppgifter för andra berättigade affärsändamål som är tillåtna enligt gällande lag.

Varje gång vi förlitar oss på våra berättigade intressen som rättslig grund för vår användning av dina personuppgifter har du rätt att invända mot denna användning, och i sådana fall måste vi avbryta sådan behandling. Detta såvida vi inte antingen kan påvisa tvingande berättigade skäl för användningen av uppgifterna som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter, eller visa att vi behöver behandla uppgifterna för att fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk. 

 

  1. När du har gett oss ditt samtycke

Detta kan vara situationer där du frivilligt har gett oss ditt samtycke till att behandla dina personuppgifter.

Vi kan använda de personuppgifter som anges under underavsnittet ”Särskilda kategorier av personuppgifter” (d.v.s. personnummer för svenska medborgare) för de ändamål som definieras i denna integritetspolicy.

Vi kan komma att använda personuppgifterna under underavsnittet ”Vilka typer av uppgifter samlar vi in?” för marknadsföringsändamål baserat på dina profiler via e-post, andra elektroniska medel eller på annat sätt, och för att skicka ut våra nyhetsbrev.

Vi kan också be om ditt samtycke för att behandla vissa personuppgifter för andra specifika ändamål. Om vi gör det kommer vi att ge dig fullständig information om de personuppgifter som vi vill behandla och anledningen till denna användning, så att du noggrant kan överväga om du vill ge ditt samtycke eller inte. 

Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke enligt beskrivningen i avsnittet ”Vad har du för rättigheter i samband med dina uppgifter?”

 

  1. Vem delar vi dina uppgifter med?

För att kunna tillhandahålla våra Tjänster samarbetar vi ibland med partners som, liksom vi, värdesätter ansvarsfullt agerande gentemot våra kunder. Vi kan dela dina personuppgifter med följande parter:

 

Partners och andra tredje parter

  1. Våra helägda dotterbolag

Detta innebär alla Haglöfs-företag som kan komma att använda dina personuppgifter enligt beskrivningen i denna integritetspolicy. En översikt över relevanta ansvariga Haglöfs-företag finns här.

 

  1. Tjänsteleverantörer och personuppgiftsbiträden

Dessa kan vara tredjepartsleverantörer, agenter, tjänsteleverantörer och närstående bolag som vi anlitar för att tillhandahålla tjänster till oss med tjänster, exempelvis support till den interna driften av våra webbplatser, onlinebutiker (inklusive betalningsföretag och tredje parter som vi använder för att skicka dina beställningar till din hemadress), tjänster (t.ex. teknisk support), forskning, digital marknadsföring samt relaterade offlinetjänster inom produktsupport, datalagring och andra tjänster. Vi väljer dessa partners med omsorg eftersom dessa tredje parter, när de tillhandahåller sina tjänster, kan få åtkomst till, ta emot, underhålla eller på annat sätt behandla personuppgifter för vår räkning. Vi vidtar åtgärder för att kräva att tredje parter skyddar dina personuppgifter på lämpligt sätt och endast behandlar dem i enlighet med våra instruktioner och tillämpliga lagkrav. Detta innefattar upprättandet av lämpliga kontrakt som säkerställer att externa tjänsteleverantörer inte kan använda dina uppgifter för sina egna syften.

 

  1. Partners

Ibland erbjuder vi dig Tjänster i samarbete med partners eller medsponsorer. I sådana fall kan vi även komma att lämna ut dina personuppgifter till dessa partners. Vi kommer däremot bara att göra det när du har lämnat ditt samtycke eller instruerat oss att gör det, eller om det är nödvändigt för att slutföra din beställning eller för att svara på din begäran. Vi kommer att meddela dig innan vi delar dina uppgifter, och du kommer då att kunna välja att inte delta eller på annat sätt invända mot sådan delning.

Om du vinner en tävling eller utlottning kan vi också komma att publicera ditt namn online.

  1. Annons- eller marknadsföringspartners

Vi kan komma att dela begränsade personuppgifter (såsom elektroniska identifieringsdata, kontaktinformation, land och konverteringsstatus) med våra annonspartner, inklusive sociala medieplattformar som Facebook, Instagram och Google, för att visa dig förslag och riktade annonser (även på webbplatser från tredje part eller sociala medier) baserat på hur du interagerar med oss, eller för att skapa specifika målgrupper.

  1. Tredje parter där lagen så kräver

Vi kan även lämna ut dina personuppgifter om vi enligt lag är skyldiga att göra det, när detta rimligen är nödvändigt för att efterleva rättsliga  processer, när vi anser att det är nödvändigt eller lämpligt att lämna ut personuppgifter till rättsväsendet (till exempel för att utreda faktiskt eller misstänkt bedrägeri, säkerhetsintrång eller brott mot denna integritetspolicy, för att bemöta eventuella anspråk mot oss och för att skydda rättigheter, egendom och personlig säkerhet för Haglöfs, våra kunder och allmänheten.

 

  1. Affärstransaktioner

Vi kan dela dina personuppgifter med tredje part i fall vi deltar i någon faktisk eller planerad fusion, försäljning, överföring av Haglöfs tillgångar, förvärv, konkurs eller liknande händelse, inklusive relaterat till företagsbesiktning/due diligence som genomförts före sådan händelse, där så är tillåtet enligt lag.

 

  1. Med samtycke

 Utöver de scenarier som beskrivs ovan kan vi även komma att lämna ut information om dig, inklusive personuppgifter, till andra tredje parter om du har samtyckt till detta eller bett oss göra det.

 

Cookies, analys och individanpassning

Förutsatt att du gett ditt samtycke till det (när så krävs), använder vi och våra tredjepartsleverantörer cookies, spårpixlar/pixeltaggar, JavaScript, lokal lagring, loggfiler och andra mekanismer för att automatiskt samla in och lagra information om dina surfaktiviteter och användningen av Tjänsterna. Vi kan kombinera denna aktivitetsinformation med andra personuppgifter som vi samlar in om dig. 

I allmänhet använder vi sådan aktivitetsinformation för att förstå hur våra Tjänster används, för att spåra buggar och fel, förbättra våra Tjänster, verifiera kontouppgifter, tillåta inloggning, spåra sessioner, förhindra bedrägeri och skydda våra Tjänster, för riktad marknadsföring och reklamändamål, för att anpassa innehåll och för analysändamål.  Mer information om dessa mekanismer och hur vi samlar in och använder aktivitetsinformation finns i vår cookiepolicy.

Observera att vi inte tar hänsyn till webbläsares instruktioner om att inte spåra. Du kan däremot inaktivera viss spårning, i enlighet med vår cookiepolicy.

 

 

Sociala medier

Du kanske är aktiv på vissa sociala medier som Facebook, Instagram och LinkedIn – och det är vi också! När du använder och interagerar med dessa plattformar rekommenderar vi att du bekantar dig med och förstår verktygen som tillhandahålls av dessa plattformar. De gör det möjligt att välja hur du delar personuppgifterna i dina profiler på sociala medier. Vi vill också poängtera att dessa tredje parter har sina egna rutiner för integritetsarbete och integritetspolicyer – inte denna integritetspolicy – och därför uppmanar vi dig att läsa dessa tillämpliga integritetspolicies, användarvillkor och annan relaterad information om hur dina personuppgifter används på dessa sociala medier.

 

Internationella överföringar av personuppgifter

Vi vill informera dig om att vi kan komma att överföra och behandla dina personuppgifter utanför ditt hemland. Lagarna i dessa länder kanske inte erbjuder en likvärdig skyddsnivå för dina personuppgifter som lagarna i ditt hemland. På grund av detta har Haglöfs vidtagit åtgärder för att se till att alla adekvata skyddsåtgärder finns på plats och att alla lagar och regler följs i samband med sådana överföringar. Vi gör detta till exempel genom att använda EU:s standardavtalsklausuler (”standardavtalsklausuler”) som antagits av EU-kommissionen, eller andra godkända dataöverförings- eller certifieringsmekanismer, som ett skydd vid överföring av personuppgifter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (”EES”) och Storbritannien (”Storbritannien”). Dessutom kommer Haglöfs att kombinera standardavtalsklausulerna med tekniska, organisatoriska och kontraktsmässiga åtgärder för att säkerställa att en adekvat skyddsnivå tillhandahålls. Med andra ord arbetar vi hårt för att säkerställa att vi matchar den skyddsnivå för dina personuppgifter som du är van vid som bosatt i EES/Storbritannien.

Vänligen notera också att för dataöverföringar till vårt moderbolag Asics Corporation eller dess dotterbolag använder Haglöfs ASICS Groups avtal för dataöverföringar inom koncernen, som också är baserade på EU:s standardavtalsklausuler och andra lokala juridiska bestämmelser gällande överföringar. Läs ”Vem hanterar dina personuppgifter” ovan för mer information.

 

  1. Hur skyddar vi dina uppgifter?

Vi vidtar rimliga åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter är ordentligt skyddade med hjälp av lämpliga tekniska, fysiska och organisatoriska åtgärder. Mer specifikt säkerställer sådana åtgärder att dina personuppgifter skyddas mot obehörig eller olaglig användning, ändring, obehörig åtkomst eller utlämnande, oavsiktlig eller felaktig förstörelse och förlust.

 

  1. Hur länge sparar vi dina uppgifter?

Vi behandlar dina personuppgifter så länge som krävs för att fullgöra det ändamål för vilket de samlades in och ursprungligen användes för (till exempel under den tid som behövs för att skicka de nyhetsbrev som du prenumererar på, tillhandahålla dig kundtjänst, besvara dina frågor om våra produkter eller lösa tekniska ärenden), såvida det inte krävs en längre period för att vi ska uppfylla rättsliga skyldigheter eller för att försvara ett rättsligt anspråk.

Om du har skapat ett Haglöfs-konto hos oss, och begär att det ska raderas, kommer vi att radera kontot och dina personuppgifter inom 30 dagar, såvida vi inte behöver lagra vissa typer av dina personuppgifter under en längre period p.g.a. lagkrav, i vilket fall vi kommer att lagra sådana uppgifter i enlighet med de obligatoriska perioderna. Vi raderar även ditt Haglöfs-konto och personuppgifter som är kopplade till det om du inte har använt ditt Haglöfs-konto under en period på två år. Innan ditt konto inaktiveras kommer vi att uppmana dig att använda ditt Haglöfs-konto för att förhindra att det raderas.

 

  1. Vad har du för rättigheter i samband med dina uppgifter?

Vi tar dina rättigheter som registrerad på allvar. Det betyder att vi har skapat interna processer för att säkerställa att du kan utöva dina rättigheter som registrerad – inom ramen för de villkor som följer av gällande lag. Detta innefattar att du har rätt att få information om dina personuppgifter som vi behandlar, att få tillgång till dina personuppgifter, att korrigera och få dem ändrade samt att du har rätt att invända mot marknadsföring och profilering och att du har rätt att få dina personuppgifter raderade samt att begränsa behandlingen av dina personuppgifter. Dessutom kan du utöva din rätt att få dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt maskinläsbart format eller att få dem överförda till en tredje part som du väljer. Om du vill utöva någon av dessa rättigheter ska du kontakta oss så hjälper vårt team dig gärna. 

Vi kommer att svara på din begäran om att utöva dataskyddsrättigheter enligt gällande lag. För att skydda dig och andra kan vi (beroende på typen av begäran) behöva verifiera din förfrågan och identitet innan vi hanterar din begäran.

Du kan när som helst och kostnadsfritt återkalla ditt samtycke till att ta emot marknadsföringskommunikation genom att följa anvisningarna i all marknadsföringskommunikation.

Om du har några frågor eller klagomål gällande hur vi behandlar dina personuppgifter ska du kontakta oss så hjälper vårt dataskyddsombud dig gärna. Du har också rätt att lämna in ett klagomål till din dataskyddsmyndighet, för Sverige är detta Integritetsskyddsmyndigheten (IMY).

Information om andra webbplatser

Våra webbplatser innehåller länkar till andra webbplatser. Dessa webbplatser kan till exempel vara länkar till evenemang som vi anordnar tillsammans med andra. Om du klickar på och följer dessa länkar lämnar du våra webbplatser. Även om vi väljer ut dessa tredje parter med omsorg kan Haglöfs inte acceptera ansvar för hur dessa andra organisationer använder dina personuppgifter. Därför rekommenderar vi alltid att du läser integritetspolicyn för varje enskild webbplats som du besöker.

 

  1. Hur gör vi ändringar i denna integritetspolicy?

Då och då kan vi behöva justera och göra ändringar i denna integritetspolicy. Vi gör detta genom att publicera den uppdaterade versionen av integritetspolicyn på våra webbplatser. I händelse av väsentliga ändringar av denna integritetspolicy kommer vi att se till att meddela dig i förväg. Ikraftträdandedatumet överst i denna integritetspolicy visar när dessa ändringar kommer att träda i kraft eller har trätt i kraft. Det är därför vi uppmanar dig att besöka våra policysidor ofta för att hålla dig informerad om hur vi använder dina personuppgifter.

 

  1. Kontakta oss

Om du har några frågor om dataskydd hos Haglöfs, behandlingen av dina personuppgifter eller denna integritetspolicy hjälper vårt dataskyddsombud dig gärna!